hajs kundcase

midbec

Midbec Tapeter ville ha personlig service utan bluffakturor och med riktigt bra resultat. Vi på HAJ AGENCY levererade.

Hur började det?

bakgrund

Midbec Tapeter designar och levererar ett brett utbud av högkvalitativa och trendsäkra tapeter. De har funnits i 50 år och passionen verkar aldrig sina. Företaget började som leverantörer men har under de senaste 10 åren även designat egna tapeter. Det som kännetecknar Midbec Tapeter är hur de har örat mot rälsen när det kommer till trender och design. De vågar även ta ut svängarna i både mönster och färg och skyggar inte för det som sticker ut.

Midbec fanns först bara i Sverige, men har nu utvecklats och finns i hela 23 länder, inte minst USA.

No items found.

Hur gick det till?

Uppdrag

I samband med en storsatsning på e-handel ville Midbec göra en helt ny hemsida. De kom med inspiration och exempel som HAJ sedan skulle tolka och göra verklighet av. Sammanfattningsvis ville Midbec ha hjälp med både design och utveckling.

Utmaning

Utmaningen för Midbec var att större byråer inte bistod med personlig service, men trots det tog mycket betalt. Midbec är trots allt ett familjeföretag och sökte därför en familjär byrå att arbeta med. På Midbec tog man sig även en titt inåt och insåg att de själva hade stor kompetens inom det egna företaget. Det enda som saknades var webbutveckling. HAJ AGENCY fyllde båda dessa behov och det var då ett vinnande arbete tog fart.

“På HAJ blir man inte bara ett kundnummer, man får istället ett personligt möte.”

Per Johnson, Marknadschef, Midbec AB

Hur blev det?

Tillvägagångssätt

Vi byggde först Midbecs webbshop från grunden, sedan byggde vi om den igen med ny design. För att göra detta använde vi oss av WordPress och WooCommerce. På WordPress kan man använda sig av olika teman för att bygga sin hemsida utan att koda. Temat vi valde var YOOtheme, vilket är det perfekta verktyget för att bygga riktigt snygga sidlayouter. Projektet fortskred, alltid i samförstånd och dialog med Midbec.

Resultat

Projektet resulterade i en sida som fungerar för Midbecs behov. De har själva kunnat jobba in sig i systemet och lärt sig det riktigt bra. För oss är det viktigt att vi kommunicerar vad vi gör och hur det funkar (på ett rimligt plan). Som kund ska man inte känna att vi är en stängd byrå som gör komplicerade lösningar som man aldrig kan förstå. Vi vill istället ha bra kommunikation där man som kund kan hänga med på vad som sker och hur saker fungerar. Detta gör även att vi förstår vad kunden vill ha och behöver. Win-win helt enkelt!