hajs kundcase

Firetiger

Firetiger hade en tydlig vision. Vi på HAJ hjälpte Magnus Carlsson, VD och konsult på Firetiger, att göra denna vision till verklighet.

Hur började det?

bakgrund

Firetiger är ett konsultbolag som hjälper andra företag att utveckla sina verksamheter. Magnus Carlsson, som driver Firetiger AB, erbjuder en helhetssyn på varje uppdrag och ger verktyg och insikter som behövs för att skapa framgång och fortsatt tillväxt. Magnus började sin karriär med en utbildning inom journalistik och under studietiden startade han sitt första bolag där han sålde artiklar.

Idag, ungefär 15 år senare, kombinerar han sina språkliga färdigheter med sitt goda affärssinne för att hjälpa företag att nå nya höjder. Man skulle kunna kalla honom copywriter, men han är så mycket mer. Så varför anlita massor av olika företag när en enmanskonsult har hela paketet?

“När jag anlitade HAJ var min ambition att göra Sveriges mest ambitiösa hemsida för en enmanskonsult. Och tills motsatsen bevisas påstår jag att de lyckats med det! Jag är mycket nöjd med resultatet och att de lyckats uppfylla min vision. De har varit lyhörda för mina önskemål längs hela vägen och alltid gjort sitt yttersta för att det ska bli bra.”

Magnus Carlsson

VD
,
Firetiger

Hur gick det till?

Uppdrag

Även om Magnus visste vilken stil han ville ha på sin hemsida så behövde han någon som kunde hjälpa honom att realisera den. Men vad var egentligen målet? Det är inte ett blygsamt mål som ges, men blygsam ska han inte heller vara. Firetiger ville helt enkelt ha hjälp att skapa Sveriges bästa webbplats för en enmanskonsult. Önskemålen var som följer: enkelt, stilrent och lekfullt. Sidan skulle även vara bra SEO-optimerad för att kunna öka trafiken till hemsidan. Vi skred genast till verket.

Utmaning

I dagens samhälle måste man synas för att finnas. Eftersom det finns så många olika företag och så mycket brus är det såklart viktigt att sticka ut, att hemsidan fungerar riktigt bra och att den är lätt att använda. Detta hade Magnus såklart koll på och därför ville han ha en helt ny hemsida som kunde slå igenom bruset och locka nya kunder.

Hur blev det?

Tillvägagångssätt

Då vi hade fått en fin grafisk manual innehållande illustrationer kunde vi genast börja designa hur hemsidan skulle se ut och hur den skulle vara organiserad. Under processen var det viktigt för oss att vara i nära samarbete med Magnus för att alltid kunna anpassa designen till precis det som Magnus ville ha (och kanske till och med överträffa förväntningarna). Designen som vi landade i var både lekfull och professionell och skulle attrahera besökaren både grafiskt och användarmässigt. När designen var klar var det dags för webbutveckling. För detta projekt valde vi då vår trogna vän och plattform Webflow, som är en av världens mest populära plattformar för webbutveckling och webbdesign. I detta skede handlade det alltså om att omvandla all design till en välfungerande hemsida. Detta fullbordades med bravur av våra utvecklare.

Då vi hade fått en fin grafisk manual innehållande illustrationer kunde vi genast börja designa hur hemsidan skulle se ut och hur den skulle vara organiserad. Under processen var det viktigt för oss att vara i nära samarbete med Magnus för att alltid kunna anpassa designen till precis det som Magnus ville ha (och kanske till och med överträffa förväntningarna). Designen som vi landade i var både lekfull och professionell och skulle attrahera besökaren både grafiskt och användarmässigt.

När designen var klar var det dags för webbutveckling. För detta projekt valde vi då vår trogna vän och plattform Webflow, som är en av världens mest populära plattformar för webbutveckling och webbdesign. I detta skede handlade det alltså om att omvandla all design till en välfungerande hemsida. Detta fullbordades med bravur av våra utvecklare.

Resultat

Projektet landade i en unik hemsida med distinkt grafisk design som representerar Magnus, och då även Firetigers, personlighet. Den är välorganiserad, enkel att navigera och innehåller all viktig information om företaget – på ett lekfullt sätt. Rörliga inslag, både till text och bild, gör att hemsidan känns levande och Magnus egna otroliga (och roliga) copy passar bra in. Eftersom Magnus och hans copy är underfundig, rolig och professionell så passar det bra att hemsidan nu har samma tonalitet.