hajs kundcase

Ahlvar Gallery

För det stilfulla klädföretaget Ahlvar Gallery genomförde vi en utveckling av deras befintliga hemsida - ett renodlat webbutvecklingsprojekt helt enke

Hur började det?

bakgrund

Ahlvar Gallery designar och säljer tidlösa kläder, främst i siden. Målet är att kläderna ska vara lika självklara på kontoret som på middagen efter jobbet. Ahlvar Gallery grundades 2013 och säljer idag till cirka 120 återförsäljare i norra Europa.

Företaget drivs av tre kvinnor och är grundat av den svenska designern Frida Ahlvarsson. Det hela började som en hobby när Frida som barn behövde något att sysselsätta sig med då hon led av skolios. Hon började då att sy gosedjur, men gick senare över till att designa och sy kläder. Idag har företaget utvecklats till ett framgångsrikt företag som drivs av verklig passion för mode och som karaktäriseras av stilfulla och klassiska “statement”-kläder.

Ahlvar Gallery hittade HAJ AGENCY efter rekommendation från vår samarbetspartner Ajensi (https://www.ajensi.se/). Ahlvar Gallery hade då flaggat för att de skulle behöva hjälp med lite mer komplicerade uppdateringar när det kommer till Shopify. 

No items found.

Hur gick det till?

Uppdrag

Uppdraget var således att utveckla Ahlvar Gallerys e-handel för att den skulle fungera optimalt och vara smidig att använda.

Utmaning

E-handel är ett oerhört viktigt sätt för de flesta företag som skapar produkter att nå riktigt bra försäljning. Lönsam e-handel kräver en välfungerande hemsida. Om det är något som försvårar denna process så är det därför viktigt att det åtgärdas. En välgjord e-handel förenklar inte bara kundens upplevelse utan minskar även administratörens arbetsbörda.

Hur blev det?

Tillvägagångssätt

Vi använde oss av Shopify vilket är en mycket populär plattform att bygga e-handel på. Det är en tillförlitlig plattform som även är lätt att integrera med andra appar. Detta ger en stor frihet i arbetet samt att själva hemsidan fungerar bra ihop med e-handelsfunktionerna. Genom Shopify kan man även samla all sin försäljning på samma plattform.

Vi arbetade också mycket med UX-design (användarupplevelse-design) för att e-handeln skulle kännas enkel och naturlig att använda. Känns en hemsida krånglig att använda kan det lätt bli att användaren tappar tålamodet.

Resultat

Arbetet resulterade i en förbättrad och vidareutvecklad hemsida med en välfungerande och användarvänlig e-handel, men arbetet resulterade även i en nöjd kund, vilket alltid är prio ett. För oss är det väldigt viktigt att alltid vara lyhörda mot våra kunder för att vi ska kunna leverera precis det som kunden söker och behöver.